Som estudiants de 1r de Grau de Pedagogia i obrim aquest blog per l'assignatura d'Habilitats Comunicatives. Esperem que la informació us sigui útil. No dubteu i passeu per el nostre blog :)
RSS

divendres, 14 de maig del 2010

Les aplicacions dels QV

Per poder utilitzar els Quaderns Virtuals hi ha diferents aplicacions que ens són útils.

Una d’elles, és l’editor de Quaderns Virtuals, que és la eina que es facilita als professors a l’hora de crear, editar i publicar un Quadern Virtual. A més, també es pot exportar Quaderns per compartir-los o per guardar-los com una còpia de seguretat. També es pot importar el Quadern fet per altres persona o descarregat de la Biblioteca.

Hi ha dues versions de l’editor:

- En línia. L’accés a aquesta versió es fa a través d’Internet i és necessari autentificar-se com a usuari de la XTEC. Un cop dins de l’editor, cada professor disposa de 5MB d’espai al servidor. Allà, podrà emmagatzemar els Quaderns que vagi creant i els continguts multimèdia que necessiti cada Quadern en concret.

- Portable. La versió portable de l’editor es pot instal•lar en qualsevol ordinador sense haver de disposar ni d’un usuari XTEC ni de connexió a Internet per poder accedir-hi. L’última versió de l’editor portable es pot baixar des del portal LaFarga.cat a l’apartat de Descàrregues de fitxers amb el nom qvportable
L’altra aplicació que es pot fer servir és el visualitzador de Quaderns Virtuals. Aquesta aplicació permet veure, realitzar i corregir els Quaderns. Es pot accedir a través de l’editor de Quaderns, des de qualsevol pàgina web o plataforma educativa.
Té diferents aparences, que permet visualitzar un mateix Quadern en diferents formats.

Perquè tot això quedi més clar, aquí va un vídeo on explica tot el citat anteriorment, il•lustrat amb diferents imatges i activitats que es poden fer en un Quadern Virtual.

Edu3.cat




La nostra opinió: els quaderns virtuals és una manera nova de poder realitzar activitats que poden oferir més varietat que no si fos un quadern de paper. Les activitats que es realitzen poden ser més entretingudes i dinàmiques. Pel professor, potser en un primer moment pot ser una mica més de feina, però també poden agafar Quaderns Virtuals d'altres professors.

Fonts d’informació:
CLIC XTEC
XTEC


Esperem que aquesta informació us sigui útil.

LAMA

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada