Som estudiants de 1r de Grau de Pedagogia i obrim aquest blog per l'assignatura d'Habilitats Comunicatives. Esperem que la informació us sigui útil. No dubteu i passeu per el nostre blog :)
RSS

dimarts, 18 de maig del 2010

Què és La Prestatgeria?

La Prestatgeria és un espai des del qual tots els docents i el Departament d’Educació poden crear llibres digitals amb l'alumnat de manera molt més senzilla i còmoda. A mesura que es creen aquests llibres queden emmagatzemats a la prestatgeria. Es poden acumular un gran nombre de llibres en aquesta prestatgeria, i d’aquesta manera, tothom els pot consultar.


Procediment per crear un llibre:

1. Entrar a la prestatgeria digital com a centre docent amb les dades de correu de la XTEC o com a persona amb autorització per crear llibres en nom d'un centre.

2. Fer clic a l'opció Crea un llibre nou del menú de l'esquerra de La Prestatgeria. D’aquesta manera accedirás al formulari de creació de llibres nous.

3. Omplir el formulari, acceptar les condicions d'ús i fer clic al botó anomenat Entra llibre.

Quan s’hagi finalitzat el procediment per crear un llibre, s'enviarà un correu a l'administrador/a que s'hagi especificat en el formulari, on se li comunicarà la creació del llibre i les dades per accedir a administrar-lo.

El llibre no s'activarà fins que l'administrador/a faci clic a l'enllaç inclòs en el correu electrònic.

L'organització de La Prestatgeria

A mesura que els centres creen llibres nous, aquests s'emmagatzemen a La Prestatgeria. A la relació de llibres s'hi accedeix des del catàleg general. A més, cadascun dels centres té el catàleg dels seus llibres, que filtra els d'un mateix centre. Per defecte, el catàleg general mostra els llibres segons el criteri dels que tenen entrades més recents. També s'hi pot mostrar la de llibres segons altres criteris, com poden ser: els creats més recentment i els que tenen més pàgines.
Des de les opcions de cerca, és possible filtrar-los segons uns criteris, des de la icona de cerca situada en el catàleg general.

Aquests criteris són: els títols, els noms dels centres, propietaris, els descriptors, els idiomes, els municipis d'on són els centres propietaris, els noms dels usuaris administradors i les col•leccions a les quals pertanyen.

Des dels catàlegs, es pot accedir a les fitxes dels llibres, on es veu reflexada tota la informació.

Cadascun dels llibres de La Prestatgeria té un ISBN fictici, que anomenem fisbn. Aquest està format pel codi del centre i la identitat del llibre. Si es coneix el fisbn d'un llibre, s'hi pot accedir directament des de la seva URL sense necessitat de passar per La Prestatgeria. L'URL d'un llibre el podeu veure a la part inferior de la seva fitxa.

La prestatgeria digital i els llibres que emmagatzema és un exemple de web 2.0. S’han fet servir les tècniques adequades d’una web 2.0 i, a més a més, busca la participació i la interacció dels usuaris. Des de La Prestatgeria, és possible comentar els llibres que s'hi han emmagatzemat i crear-se un catàleg personal amb els preferits. Si ets l’administrador/a d'algun llibre, se'n pot fer publicitat i és anunciat en un tauler d’anunci amb una durada d’uns 15 dies. Els anuncis també es mostren a la pàgina d'inici del portal durant un parell de dies després de la seva creació.

La nostra opinió: és una eina molt útil per a que els docents puguin accedir a diversos llibres interessants per als seus alumnes i alhora aportar als demés docents els seus llibres creats.

Fonts d'informació:
Ciberespiral


Esperem que us sigui útil.

LAMA

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada