Som estudiants de 1r de Grau de Pedagogia i obrim aquest blog per l'assignatura d'Habilitats Comunicatives. Esperem que la informació us sigui útil. No dubteu i passeu per el nostre blog :)
RSS

dimarts, 18 de maig del 2010

Què és el JClic?


El JClic és un conjunt d'aplicacions informàtiques que serveixen per a realitzar diversos tipus d'activitats educatives: trencaclosques, associacions, exercicis de text, mots encreuats...

Les activitats no s'acostumen a presentar soles, sinó empaquetades en projectes. Un projecte està format per un conjunt d'activitats i una o més seqüències, que indiquen l'ordre en què s'han de mostrar.

L'antecessor del JClic és el Clic, una aplicació que des del 1992 ha estat emprada per educadors i educadores de diversos països com a eina de creació d'activitats didàctiques per als seus alumnes.

Aquest recurs presenta una sèrie d'objectius:

- Fer possible l'ús d'aplicacions educatives multimèdia "en línia", directament des d'Internet.

- Mantenir la compatibilitat amb les aplicacions Clic 3.0 existents.

- Utilitzar un format estàndard i obert per a l'emmagatzematge de les dades, per tal de fer-les transparents a altres aplicacions i facilitar la seva integració en bases de dades de recursos.

- Ampliar l'àmbit de cooperació i intercanvi de materials entre escoles i educadors de diferents països i cultures, facilitant la traducció i adaptació tant del programa com de les activitats creades.

- Recollir els suggeriments de millores i ampliacions que els usuaris heu anat enviant.

- Fer possible que el programa pugui anar ampliant-se a partir del treball cooperatiu entre diversos equips de programació.

- Crear un entorn de creació d'activitats més potent, senzill i intuïtiu, adaptant-lo a les característiques dels actuals entorns gràfics d'usuari.

El JClic està format per quatre aplicacions:

- JClic applet. Un "applet" que permet incrustar les activitats JClic dins d'una pàgina web.

- JClic player. Un programa independent, que un cop instal•lat permet realitzar les activitats des del disc dur de l'ordinador (o des de la xarxa) sense que calgui estar connectat a Internet.

- JClic author. L'eina d'autor que permet crear, editar i publicar les activitats d'una manera més senzilla, visual i intuïtiva.

- JClic reports. Un mòdul de recollida de dades i generació d'informes sobre els resultats de les activitats fetes pels alumnes.

Aquestes són algunes de les novetats del JClic respecte al Clic 3.0:

- Ús d'entorns gràfics d'usuari ("skins") personalitzables, que contenen els botons i la resta d'elements gràfics que emmarquen les activitats.

- Ús de gràfics BMP, GIF, JPG i PNG

- Incorporació de recursos multimèdia en format WAV, MP3, AVI, MPEG, QuickTime i Flash 2.0, entre altres, així com de GIFs animats i amb transparència.

- Sons d'events (fer clic, relacionar, completar, encertar, fallar...) configurables per a cada activitat o projecte.

- Generadors de formes ("shapers") que controlen l'aspecte de les caselles de les activitats: amb el JClic ja no cal que siguin sempre rectangulars.

- Millores visuals: Possibilitat d'escriure codi HTML en les caselles, incrustació de fonts "TrueType", text amb estils, ús de gradients i colors semitransparents...

- Noves característiques de les activitats: temps màxim, nombre màxim d'intents, ordre de resolució, activitats de memòria amb dos blocs de contingut, etc.

Diferents exemples

La nostra opinió: el JClic és un recurs molt interessant per utilitzar a l'aula d'informàtica, tant per als docents com per als alumnes. Per als alumnes és un tipus d'activitat molt dinàmica, ja que van realitzant activitats una rere l'altra i s'afanyen per fer el major nombre de blocs d'activitats possibles. Per al docent és una activitat que requereix preparació a priori però que, amb la pràctica d'alguns projectes, no comporta molt d'esforç en la preparació i normalment adjunta un bon resultat.

Fonts d'indormació
CLIC XTEC
Descarregar JClic

Esperem que trobeu útil aquesta informació.

LAMA

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada