Som estudiants de 1r de Grau de Pedagogia i obrim aquest blog per l'assignatura d'Habilitats Comunicatives. Esperem que la informació us sigui útil. No dubteu i passeu per el nostre blog :)
RSS

dilluns, 17 de maig del 2010

Més informació del Projecte 1x1

Aquí us deixem la última entrada que fem sobre el Projecte 1x1, amb informació sobre com són els llibres electrònics, els materials de les noves aules i la normativa.


Llibres de text electrònics

Els llibres de text electrònicas formen part del projecte 1x1. Aquests estan en format digital, però contenen tot el currículum oficial de matèries amb el suport d’animacions, simulacions, vídeos... Amb aquests llibres pretenen transmetre informació en millor qualitat, desenvolupar habilitats en el treall i potenciar bones actituds respecte l’estudi.
Estan estrucurats més o menys com els llibres de text tradicionals, amb la diferència que els electrònics tenen enllaços amb pàgines web d’interés relacionades amb el tema corresponent, i porten incoropotrats exericis que faciliten la autoavaluació.

Aules

Les aules que participant en aquest projecte disposaran de:
- Un projector i una pissarra electrònica connectada a un ordinador.
- Una instal·lació elèctrica que permet la connexió simultània de tots els ordinadors de l'alumnat.
- Una xarxa Wi-Fi amb codis d'ús i contrasenyes per a l'alumnat i el personal docent que participen en el projecte.

Normativa

Anunci pel qual s'informa els fabricants i distribuïdors d'ordinadors d'un procés de certificació d'equips portàtils adreçats al projecte EduCAT 1x1/Escola 2.0 (DOGC número 5513, de 25 de novembre de 2009)

Anunci pel qual es convoca les empreses i entitats interessades a col•laborar amb el Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya en la posada en marxa del projecte eduCAT 1x1 - Escola 2.0 (DOGC número 5513, de 25 de novembre de 2009)

ORDRE EDU/388/2009, de 3 d'agost, per la qual es convoquen ajuts per a l'adquisició de llibres de text i material didàctic complementari i informàtic per a l'alumnat escolaritzat en centres sostinguts amb fons públics durant el curs 2009-2010.


La nostra opinió: aquest projecte està molt ben plantejat, ens agrada la idea dels llibres virtual ja que així serà més econòmic per a les famílies, però i trobem també una gran pega, ja que els nens s'haurien de passar moltes hores davants del ordinadors, i creiem que això no es gaire bo. Però és una bona iniciativa que es podria anar portant endavant poc a poc.

Com va dir a la anterior entrada us deixen aquí les fonts d'informació:

Gencat (en català, pàgina de la Generalitat de Catalunya)

imae.wikispaces (en català, informació general)


LAMA

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada